www.voordeeluitjes.nl

01-02-2019 Auteur Robert Willms

Wat een mooi beroep heb ik toch…

Het helpen opbouwen van bedrijven en het verder helpen van klanten in de meest brede zin. Het meedenken over strategieën hoe je een markt gaat bewerken of niet. Waar zitten de mogelijkheden om de klant van mijn klant nog beter te bedienen? Hoe bouw je relaties en hoe creëer je samen de waarde in de relaties? Allemaal vraagstukken die ik inmiddels dagelijks tegen kom.

En dat is allemaal ooit begonnen bij een heel leuk bedrijf namelijk Freetime Company. Daar werd ik voor het eerst de baan op gestuurd met de opdracht een nieuwe markt op te gaan zetten.

Dag 1 de sleutel van de Polo 1.2 gekregen, een telefoon, een laptop en een grote zware map folders. Met bijbehorend werkgebied DACH BE LUX Limburg .

De opdracht was; een voor de doelgroep totaal onbekend en onuitspreekbaar boekingsplatform te positioneren. Ik mocht de markt in Duitsland open gaan breken.

Dus wat deed ik eerst? Ik heb de ADAC Hotelführer besteld, en ben om de hoek in het Sauerland begonnen met bellen. 

Schönen guten Tag, Robert Willms von Voordeeluitjes am Apparat!

Ik heb die jaren de mooiste locaties gezien, veel kilometers op het asfalt afgelegd en de meest bizarre situaties mogen meemaken.

Wat zeg ik, ik weet nog goed dat ik een afspraak om 9 uur s’ochtends had in Bad Laasphe hartje winter. Het zijn, voor de in Duitsland minder bekende lezers,  3 uur rijden van mijn toenmalige woonplaats Sittard naar Bad Laasphe. Eenmaal aangekomen werd ik bij de receptie al enigszins humeurig ontvangen door een dame. Na 5 minuten wachten mocht ik gaan zitten en me even voorbereiden, een kop koffie kon er “gelukkig” niet vanaf. En 10 minuten later stond ik weer buiten. HUH?!

Yes, nadat we elkaar de hand hadden geschud begon de beste man, met wie ik een afspraak had,  in zijn beste Duits tegen me uit te vallen op een volume waarop de meeste wilde zwijnen het bos uit waren gerend. “Hoe haal je het in je hoofd om een afspraak met me te maken, ik wil helemaal geen handel met Nederlanders! Ja maar meneer we hebben afgelopen week onze afspraak bevestigd telefonisch en per mail en daarin heb ik aangegeven waarvoor ik kwam?! Het antwoord was eenmalig, en nu ophoepelen voordat ik je de tent uit mep.”

 (Gelukkig dus geen koffie op tafel, wie weet waar die zou belanden)

Achteraf begreep ik dus ook waarom deze dame zo geïrriteerd was… Het was haar man.

In de auto even een reset momentje en mijn zeer gewaardeerde collega Coen maar eens gebeld of hij zoiets al eens had meegemaakt.

De rest van de dag was echter een geweldige dag met de ene na de andere verkoop en natuurlijk een goed verhaal om te vertellen op momenten dat ik wel hartelijk werd ontvangen.

Het mooiste van deze job was uiteindelijk het opbouwen van een relatie met de hoteliers en het opschalen van Voordeeluitjes.nl van familiehotels naar hotelketens. Het werd gelukkig ook een van de belangrijkste business units van het bedrijf in de loop der tijd. En Voordeeluitjes.nl (daarom niet uit te spreken voor een Duitser) het beste hotel arrangementen platform van Nederland.

Pionieren is iets wat ik graag doe en waarin ik altijd het beste probeer te behalen, soms met de deksel op m’n neus. Soms met succes. 1000000x NEIN of NEE gehoord en 1x JA, Welkom. Daar haal ik dan weer energie uit om vervolgens nogmaals 1000000x NEE te horen.

Maar goed, 1 ding is me inmiddels vele jaren later duidelijk, het begint allemaal bij een strategie en de ballen om te testen of dat wat je eerder bedacht hebt werkt. Aandacht schenken aan mensen die je idee omarmen en met die mensen een sterke band opbouwen door ze te laten participeren in de voortgang.

Business Development is soms net een roman.

Ik hoop dat ik je heb kunnen amuseren met mijn stuk.

En ik deel mijn ervaringen graag met je.

Succes in het leven, wat dat dan ook mag betekenen!

Robert Willms

Robert@jdsbizdev.nl

Robert Willms
  • JDS BizDev | Strategy - Incompany - Salessourcing (Detachering & Werving&Selectie) | Alles voor een goed resultaat!
  • Phone:+31 (0)6 45 75 47 48Opens in your application
  • Skype MeOpens in your application
Sluit Menu